3/27/2010

Tízlábú anya

Komolyan mondom, ha ez így megy tovább, bejegyzési jogot adok Dorkának ehhez a bloghoz. Alig 4 éves a kiscsaj és már nem elégszik meg a napocska-házikó-kisvirág motívumok klasszikus ábrázolásával, hanem már vicceseket is akar rajzolni. (Tiszta apja, akarni ő is akar, ugyebár.)

A dologhoz annyi tartozik, hogy tegnap iszonyú kacarászásokat hallottunk a gyerekszoba felől. Nyilvánvalónak tűnt, hogy a csajok megint gili-giliznek. Ez a kedvenc játékuk, ők találták ki. Annyira nem érdekes a dolog, hogy külön kitérjek rá, de a lényeg, hogy ilyenkor elássák a csatabárdot és ritka egyetértésben ugrándozva hülyülnek.

Egy idő után viszont feltűnt, hogy nem párosul a nevetgéléshez a szokásos dübörgés, ugrálás zaja. Odalopakodtunk az ajtóhoz és láss csodát; semmi gili-gili, semmi ugrabugra. Ott állnak az asztalnál egy papírlap fölött és pukkadoznak a kacagástól.

Közelebb megyünk, észrevesznek és az orrunk elé dugják Dorka legfrissebb rajzát: Tízlábú anya. Én felröhögök, anya még egy ideig keresi a poént.

Azért lássuk be; van benne fantázia…

4 megjegyzés:

  1. Ahoy! Ez zseniális és pont emiatt alaposan fúrta az oldlam, hogy valahol láttam más karikatúristától hasonlót amit a gyerekkel közösen hoztak össze. Nem hagyott nyugodni így kikerestem itt ni: http://artsammich.blogspot.com/2008/10/which-witch.html
    Van neki több is.
    De van MKA-s barátom akinek a lányai ügyködnek ilyesmin : http://jenoe.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Megnéztem őket. Szerintem már az ötlet is zseniális, mármint a közös munka a gyerekkel. Mert a gyerekrajzok bűbájosan elrajzolt, kedves figuráit szinte lehetetlen utánozni. De ennek ellenére mégis azt mondom, hogy ahogy a diznis fickó megcsinálta 3D-ben, attól még jobb lett az egész.
    A másik ötlet is nagyon tetszik (családi képregénygyár:)) és a poénok is mind ülnek. Nekem a kedvencem az "apunézhetünktévét?" Ha-ha-ha!
    Átadom Dorkának az elismerésed, de ugyanakkor kicsit gondban vagyok, hogy kiszélesítetted a látómezőmet, mert ezek után hogyan fogjak közös projectbe a gyerekkel, ha látom, hogy mit tudnak az "elődök". :)

    VálaszTörlés
  3. Amúgy sem árt vigyázni mert a világ fejlettebb részén a gyermekmunkát büntetik ;)
    Ráadásul nálunk is közeledik a két fős konkurencia a rajzrafogható korhoz. Így hamarosan sportszülő szindróma után bevezetik a pszichológiai fogalmak közé a rajzszülőt is. A net pedig nekivadult családok szurkolásától lesz hangos amint azt üvöltik magukból kikelve, hogy radírozd le ...

    VálaszTörlés
  4. Az a jó abban, amit írtál, hogy a kép kikényszeríti, hogy elképzeljük és így rendkívül mulatságos. :))
    Azóta is látom és hallom magam előtt: RADÍ-ROZD-LE! RADÍ-ROZD-LE! :)

    VálaszTörlés