9/18/2011

Vidor fesztivál képekben

Idén másodszor volt szerencsém részt venni Nyíregyházán Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválján, a Vidoron. Aki nem tudná, ez a fesztivál a vidámság és a derű olyan országos seregszemléje, ahol a különböző műfajok együtteséből alakul ki a bő egy hétig tartó programsorozat és a nélkülözhetetlen jókedv. Egyebek mellett színházi előadások, vásári komédiák, bábelőadások, koncertek, kiállítások, cirkuszi produkciók is részei a repertoárnak.

A karikaturisták csapata Fejérvári Zsolt, Békési Joe, Tonio és Zsoldos Peti portrékarikaturistákból valamint Marabu, Rák Béla és Bélabátyó gegrajzolókból állt össze. A portrésok a belvárosban, a többi mutatványossal és művésszel együtt sztárként alkottak, míg mi a wellness-hotel vendégszeretetét élvezve rajzoltuk az aznapi programokra reflektáló szituációs rajzainkat. Szinte lehetetlen küldetésként a napi kínálatot kellett végignézni, majd humoros formában megrajzolni, hogy másnap a színházi galériában, a weblapon és a város különböző pontjain ki lehessen állítani őket.

Íme egy kis öszeállítás az ott készült rajzaimból.

Tavaly Fejérvári Zsolt skalpját sikerült begyűjtenem (vagy ő az enyémet, ez nézőpont kérdése) idén Tonio rajzolta meg zseniálisan nem csak az én, hanem az egész családom portréját. (Ha lesz még rá alkalmam, akkor Joe-t és Zsoldost is megpróbálom majd „levadászni”.)

Nagy örömömre Toniótól a fenti portrék mellé kaptam néhány dedikált plakátot is Sebastian Vettelről, a Real Madridról, a Barcáról és a Bayern Münchenről. Íme:

Idén a tavalyinál kicsit kevesebb programot sikerült megtekinteni, de szerencsére így is akadt néhány igen-igen kedvemre való. Nagyon tetszett például a Ska Cubano koncertje, amely a jamaicai reggae és a ska elemeit vegyíti a kubai zenével. A párom miatt ezúttal is végig kellett hallgatnom (na, egyáltalán nem esett nehezemre) a Csík zenekart, amely tavaly Kiss Tibivel, idén Lovasi Andrással lépett fel. A színdarabok közül örülök, hogy láthattam a Dolcsaja vitá-t, amely végül Csákányi Eszter kiemelkedő színészi teljesítményéért díjat is kapott.

Az egyéb kultúrprogramok kategóriájában a Sóstói Múzeumfalut is megnéztük, ami nagyon jó kis családi programnak bizonyult.

Lehet, hogy jövőre (ha lesz még Vidor) kettővel kevesebb karikaturistával kell számolni? Zsoldos Peti mindenesetre elintézi a konkurrenciát.
Viszlát cimbora!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése