3/12/2011

Pénz nélkül

Pénz nélkül nehéz animációs filmet csinálni. De ha van mégis néhány támogató, akkor minden lehetséges. Örömmel tudatom a tisztelt nagyérdeművel, hogy annyi félbemaradt próbálkozás után Bélabátyónak végre sikerült egy rövidfilmet befejeznie. A címe; FALAK és így néz ki a nyitóképe:

A legfőbb érdem és köszönet Patróé (Patrovits Tamás) aki nem csak ezt a nyitóképet komponálta, hanem producerként és kompozitőrként is támogatta a dolgot.

A mozit a Gombolyag Alapítvány támogatásával a Partiumi Keresztény Egyetemen kezdtem el, majd itthon, kalákában fejeztük be. A film egy - a rendszerváltás környékén született - ötletemnek az aktualizált változata.

Az akkori filmtervvel sikerült egy európai pályázatot megnyerni, aminek következtében 4-4 másik kelet-, és nyugat-európai fiatal rendezővel együtt lehetőségem nyílt annak franciaországi elkészítésére. Természetesen ők a saját ötleteiket dolgozták ki, melyeket a végén összefűztek és egy nagyszabású vetítésen, a városi színházban bemutattak. Ez volt az úgynevezett I. Kelet-Nyugati Marathon, amit a sikeren felbuzdulva még több is követett.

Íme az én felvonásom a moziból:


Mint látható; eléggé elvetemült a grafika és a mozgatási stílus, de tekintetbe kell venni Bélabátyó zsenge korát, a filmkészítésre adott idő rövidségét, valamint, hogy ez nem egy Disney-fesztivál volt.

Így nézett ki Bélabátyó tejfölös képe a díszvetítésen 20 éve. :)

4 megjegyzés:

  1. ó és ott a rokonom is, fölötted. őt kicsit könnyebb volt fölismernem, hiszen ismertem már akkor is. :-)
    ai

    VálaszTörlés
  2. BB, csak nem az a szakállas anarchista-kinézetű vagy TE? :D

    VálaszTörlés
  3. Ő bizony! És én bunkó módon meg sem említettem a posztban. :( Nos hát: special thanx to Andi Orosz!

    VálaszTörlés
  4. Változtam volna valamicskét, Toma?
    Ááá, csak külsőleg... :D

    VálaszTörlés