4/16/2010

Cirkuszfesztivál


Egyelőre ez az utolsó naív-népi stílusban készített rajzom, de lesz még később több is. Ezt is a fesztiválra küldtem fesztivál témában, de a kiállításon azt hiszem nem látható. Itt igen.

2 megjegyzés:

  1. Pedig ez a naiv-népi stílus nekem nagyon bejön!

    VálaszTörlés
  2. Ez érdekes kérdés, András. Én úgy látom, hogy kevésbé megy (legalábbis mifelénk) a megszokottól eltérő, pláne nem a nagyon eltérő kifejezésmód. A nem szakmabeli "délvidéki" közvéleményre és a helyi sajtóra is gondolok. Én nem keresem az egyéb (országos) megjelenési felületeket, így az adott viszonyokhoz kell alkalmazkodnom, ahol alkalmanként mégiscsak van megjelenési lehetőség. Ami tény: a megyei lapban nem az az elvárás, hogy valami átlagostól nagyon eltérő dolgot csináljon az ember. Nem is mutatna túl jól az évtizedek óta megszokott, változatlan rovatok mellett (agrárhírek, horoszkóp és napi evangélium) egy nem szokványos, másmilyen karikatúra. A legjobb az ismerős, konvencionális krumpliorr-gülüszem-nudlitest szentháromságot alkalmazni, mert az egyszerű fogyasztó számára ez jelenti a karikatúrát. És errefelé is (mint a politikában) az egyszerű átlaghoz kell igazítani a sérót. Mielőtt félreértenéd nem gyalulni szeretném a nudlitestűséget, hisz vannak, akik zseniálisan képviselik rajzaikban és még a humorérzékük is megvan hozzá. Nekem meg nem áll túl jól ez a stílus, sőt keservvel is csinálom, de a fent leírtak miatt mégis próbálkoznom kell. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy nyomdatechnikai szempontból sem igazán kívánatos pl. az ide feltöltött grafika.)

    Azért ne csüggedj! Általában „szerelemből” rajzolok, így mindenképpen fogok még naívan, meg népiesen is :) alkotni. Sej!

    VálaszTörlés