2/20/2012

Szuper Brunó

Az elmúlt héten egy nyelvkönyvhöz készítettem figurákat és illusztrációkat. Ha minden jól alakul, akkor ez egy eléggé formabontó kiadvány lesz, mind megjelenésében, mind oktatási koncepciójában. Részletesebb beszámoló - az események függvényében - később.

2/16/2012

Persze

Persze vannak kevésbé emelkedett témák - alig titkoltan az oldal nézettségének kereskedelmi szellemben történő drasztikus növelésére. Kunc-kunc...

2/12/2012

GIF

Régen volt már animáció itt, ezért úgy gondoltam, hogy megosztok néhányat a közelmúlt terméséből.
Ezek a mozgássorok nem filmekből valók, hanem lézertechnikával készült projektek betétei voltak. A hagyományos módon készített animációt átültették lézertechnikára, aminek következtében a mozdulatok kivetültek a térbe, s így a 3D és a 2D egy érdekes átmenetét produkálták a közönségnek. Az animációk nagy részét a Kárpát-medence egyik legjobb klasszikus animátora Balajthy Buci vetette pauszra, jómagam pedig az intervallok és félkulcsok mellett egyfajta gyártásvezetőként tartottam a kapcsolatot a külföldi megbízó és kétszemélyes csapatunk között.
Ez az ifjú Lisztre hajazó kis GIF különösen kedves a számunkra, mert olyan képességünkre világított rá, amely képességnek addig nem voltunk a tudatában. Ez pedig a a 24 órán át tartó non-stop munkavégzés. Aki készített már kézműves animációt, az tudja, hogy egy ilyen majd' félperces munkát a megrendeléstől számított 24 órán belül (figuraterv, animáció, mozgáspróba, kompozitálás, szkennelés...) leszállítani nem piskóta. Viszont az a bódultság-élmény, ami a munka után ránk telepedett felért egy matrózfröccsel.
Már megérte.


2/02/2012

43. Magyar Filmszemle

Ma kezdődik a 43. Magyar Filmszemle, amelynek programjában pénteken, 19:45-től a Falak is helyet kap.

A protokollt nélkülöző, „fapados" rendezvény célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja.

Pont.