5/22/2011

KAFF 2011

Már a hivatalos meghívó is megjött, úgyhogy nem tartom tovább magamban a jó hírt; a Falak bekerült a hazai animációs filmek legnagyobb seregszemléjének, a KAFF-nak a versenyprogramjába. Hip-hip-hurrá!

Ugyan korábban már volt szerencsém jelentősebb sikereket elérni ugyanezen a fesztiválon, de mégis ez a szelekció talán azoknál is nagyobb örömöt jelent. Egyrészt, mivel sokáig önként voltam távol a hazai animációtól, másrészt, hogy azon idő alatt felnőtt egy nagyon tehetséges „komputerizált” nemzedék, amely már eleve előnyben van az animációt - technikai értelemben - hagyományos módon elsajátító és művelő filmesekkel szemben. Harmadrészt, de nem utolsó sorban; igen nehéz jó animációt csinálni pénz, a megszűnőben lévő támogatások és stúdiós háttér nélkül.

Íme a lista a fesztivál versenyprogramjáról. (A Falak a Rövidfilm 1-ben van.)

És egy kép:

A koncepció szerint főleg téglatestekből építkező látványvilág egy kockája, nagyobbrészt Patro, kisebbrészt jómagam előadásában.

5/04/2011

Illusztrációk

Az intézetis fiatalok szökdöséséről kellett nagy hirtelenjében (a riasztástól számított 2 órán belül) karikatúrákat csinálnom. Így sikerültek:

A fény felé

Befogás
Akit a cikk is érdekel, annak csatolom kommentben.